精准资料王中王

第2单元检测B

第2单元检测B

第二单元检测(B)

(时间:120分钟满分:150分)

精准资料王中王二、阅读理解(共两节,满分40分)

21.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

A

精准资料王中王Baron Pierre de Coubertin was a Frenchman.At his time sports were not taught in French schools.De Coubertin believed that sports should go hand in hand with studies.He had an idea.His idea was to begin the Olympics all over again.

Sports teachers of other countries liked de Coubertin’s idea.So in 1896,the modern Olympic Games were held in Athens,Greece.Since then the Olympics have been held once every four years,except three times,when there were wars.

The modern Games have many track events and field events.The longest race in the Games is called the marathon.

精准资料王中王Before the start of the Olympic Games,runners carry a lighted torch (火炬) through many nations towards the stadium where the Games will be held.These sportsmen are from different countries.Yet they work together to carry the Olympic torch.It is passed from runner to runner.When the last runner enters the stadium,he or she places the torch in a special basin filled with oil.It catches fire.It is then,only then,that the Olympic Games can begin.

精准资料王中王The Olympic flame (火焰)burns throughout the Games.It is the flame of peace.

Before 1896 French schools didn’t teach .

A.maths

B.history

C.sports

D.physics

答案:C

解析:由第一段第二句“AthistimesportswerenottaughtinFrenchschools.”可知那时法国的学校不教体育运动。

22.It can be learned from the text that de Coubertin .

A.was the first man to start the Olympic Games

精准资料王中王B.helped start the modern Olympic Games

C.believed that sports were less important than studies

精准资料王中王D.failed to begin the modern Olympic Games

答案:B

解析:顾拜旦赞同运动,他的想法是重新举办奥运会,但是他并不是第一个发起奥林匹克运动会的人,他只是为重开奥运会作了些努力。

1

相关推荐
相关主题
热门推荐